Hoppa till innehåll

Att ansöka om snabblån och kortfristiga kontantförskott

Att ansöka om ett snabblån är enkelt och snabbt. Snabblån är vanligtvis en typ av kortfristigt kontantförskott. Även känt som ett kontantlån betalas de vanligtvis tillbaka med en enda check på din nästa lönecheck och är vanligtvis 500 dollar eller mindre. De används ofta för att ta emot extra pengar i en nödsituation, till exempel att täcka oväntade elräkningar eller betala tillbaka hyra. De kan dock också användas för oplanerade saker som att köpa mat, bensin eller kläder. Om du funderar på att ansöka om ett snabblån är det viktigt att du förstår fördelarna och nackdelarna med detta snabba och praktiska sätt att låna pengar.

Att ansöka om ett snabblån online är förmodligen det enklaste sättet att få ett. Många webbplatser gör processen enkel genom att låta dig låna pengar direkt från webbplatsen utan att behöva lämna ditt hem. Detta är bra för personer med god kredithistoria, för om de nyligen har upplevt en negativ kredithistoria kan de fortfarande låna pengar utan rädsla för att fastna. Även om de har en dålig kredithistorik, finns det många ansedda och betrodda långivarlån som inte bryr sig.

När du väl har hittat en långivare måste du överväga ett antal saker innan du ansöker. Det första du bör tänka på är om du kommer att ansöka om en direktavlånare eller en butik som erbjuder direktlån. Vissa långivare i butikstyper erbjuder sin egen utlåningstjänst, medan andra arbetar via större banker. Direktgivare kräver vanligtvis att du ansöker med dem via ett bankkonto, och ofta kommer de att godkänna dig även utan ett bankkonto.

Kreditkortsräntorna varierar, så du vill kontrollera med olika långivare för att se vad deras APR blir innan du ansöker om ett lån. APR är den årliga procentsatsen. Om du nyligen har sett några kreditkortsräntor vet du att de kan vara mycket höga. APR räknas genom att jämföra mängden pengar du lånar mot det belopp du förväntas betala tillbaka. Om du till exempel tar ut hundra dollar i en butik och sedan betalar det på en månad, kommer butiken att ta betalt för dig nio hundra dollar, eller en APR på arton procent.

Snabblån erbjuds vanligtvis inte till personer med dålig kredithistoria. Istället är de utformade för personer som har stadig anställning och tillförlitlig inkomst. De flesta avbetalningsdagslångivare kommer också att kräva att låntagaren har ett check- eller sparkonto. Även om dessa lån inte kräver någon säkerhet kan långivaren avvisa ansökan om låntagaren inte tillhandahåller dokumentation för de senaste treåriga kontoutdraget.

Snabblån och kortfristiga kontantförskott kan hjälpa till att avlasta några av dina ekonomiska bördor, men du bör vara försiktig med APR eller årlig procentsats (APR). Dessa kallas ofta ”högrisklån” på grund av de potentiella höga kostnaderna för lån från privata långivare. Innan du lånar, kontakta din långivare för att få reda på deras policyer och förfaranden. Se till att låna från ett ansedd företag som erbjuder god kundservice och rättvisa lånevillkor.