Hoppa till innehåll

Att bygga ett trädäck – ett GDS-projekt för alla

Många människor vänder sig till trädäck i dessa dagar för sitt utomhusutrymme, och med god anledning. De erbjuder många fördelar jämfört med andra material som vinyl eller kompositgolv. Men för att få ut det mesta av din altan måste du veta hur du bygger dem på rätt sätt. Denna artikel hjälper dig att göra just det.

Det finns en process för att bygga altan, vilket innebär att man tar bort befintligt virke, bryter ner träfibrerna och lägger till det nya hartset och hartset i det redan befintliga virket för att skapa en varaktig däcklösning. Även om det låter lite komplicerat, är det faktiskt relativt enkelt och ganska billigt att bygga ett eget terrassystem. I den här artikeln tar vi en titt på några av de överväganden du måste göra innan du börjar.

Det första du behöver tänka på är hur stor altan du vill ha, eftersom ju större din planteringsplan är, desto mer kvadratmeter behöver du ägna åt projektet. Lyckligtvis är trä ganska billigt och du kan vanligtvis hitta färdiga terrassblock i din lokala hemförbättringsbutik. Dessa stora block säljs ofta med förborrade hål för skruvar eller bultar och kommer färdigmonterade eller förskurna till rätt storlek. Du måste också ha en nivå och markering för att tillåta att brädorna monteras ordentligt när de är på plats. Om du ska använda en redan tillverkad terrass bör du alltid förborra alla dina skarvar.

När du har de färdiga däckbrädorna och virket är det dags att börja bygga. En av de viktigaste sakerna du måste tänka på när du bygger en altan är att använda rätt byggkoder för ditt område. Byggkoder skiljer sig från område till område, särskilt eftersom ytterligare alternativ för däck som metall, kompositmaterial eller plast blir allt vanligare. Om du är osäker på byggkoder i ditt område rekommenderar jag starkt att du ringer ditt lokala myndighetskontor och ber om råd. De kommer att kunna peka dig i rätt riktning för att få rätt byggkoder för ditt område som garanterar säkerheten för alla som kanske använder ditt nya däck.

Innan du beställer några förnödenheter vill du dock se till att du har kontaktat rätt byggmyndighet för din stad eller stad och att du har alla nödvändiga tillstånd i ordning innan bygget kan påbörjas. Att bygga ett trädäck kan innebära mycket planering, så det är viktigt att få allt ordnat så snart som möjligt. Att bygga ett däck är ett bra projekt att göra med barn eftersom det tillåter dem att bygga något som de kan vara stolta över. Om du bestämmer dig för att bygga ditt eget trädäck, rekommenderar jag starkt att du också lär dig så mycket du kan om byggande av trädäck och Gör Det Själv-projekt i allmänhet.

Att bygga ett trädäck är ganska enkelt om du följer rätt tips, så ta dig tid att lära dig så mycket du kan. Rätt verktyg, material och expertråd hjälper dig att få ditt projekt att gå så smidigt som möjligt, och du kommer att få ett vackert, användbart däck på nolltid alls. Om du letar efter bra terrassplaner för att hjälpa dig komma igång, kolla in vår webbplats för mer information om trädäck.