Hoppa till innehåll

Gör om din trädgård

Att designa om din trädgård är inte så svårt som du tror. Med de många landskapsarkitekturapplikationer som finns tillgängliga idag kan du ha en trädgård som är vacker och innovativ utan alla ansträngningar och tid som det skulle ta att göra det själv. Många landskapsarkitekturapplikationer har fantastiska funktioner som mallar för mönster och verktyg för att designa de olika områdena på din gård eller trädgård. Du kan bara använda den här typen av program när du utformar ett landskap för ditt eget hem. När du tycker att det är bekvämt kan du till och med omdesigna din trädgård på egen hand, men du måste fortfarande ha de nödvändiga verktygen så att du kan göra det på rätt sätt.

En av de viktigaste sakerna du bör tänka på är layouten på din bakgård så att du vet hur du kan göra det bästa av ditt utrymme. Det finns vissa människor som anlitar tjänster från professionella landskapsarkitekter så att de kan ha något som passar deras smak och stil men om du vill designa om din trädgård på egen hand måste du vara medveten om de faktorer som påverkar dess utseende, t.ex. din plantering, solljus och dränering. Att veta dessa saker hjälper dig att avgöra vilka växter som passar ditt utrymme och hur de kan gynna din trädgård när det gäller blomning, färg, höjd och andra faktorer som kan göra din trädgårdsdesign bättre.

En annan övervägande som du måste göra är din plantering eftersom många program för landskapsarkitektur har ”månsken” -funktion. Med den här funktionen kan du justera din plantering utifrån den tid på dagen där månsken är mest synligt. Detta är perfekt för dem som bor på en plats där det inte finns sol för att skugga växter under dagtid och de måste stå ut med full blom under natten.

Med den här funktionen kan du plantera träd, buskar och blommor som har störst sannolikhet för att få maximalt solljus under natten. Det rekommenderas att placera dessa föremål borta från ljuskällor för bättre resultat. Men om du föredrar en mer naturalistisk landskapsarkitektur och du känner att det är onödigt att placera grönska kan du välja att designa om din trädgård utan att använda den här funktionen. Du kommer fortfarande att få samma resultat som du skulle ha om du hade placerat grönska men utan risk att bli bränd av solen på dagtid eller att oväntat regn faller på dina vackra rabatter. Detta är också en personlig preferens och det som är bäst för en kanske inte nödvändigtvis är bäst för en annan.

Ett sätt att förbättra din månskenseffekt är att skapa ett inhägnat område i din trädgård. Du kan sedan placera höga växter, högre växter och träd och buskar som har stor sannolikhet att få solljus under natten. Du kommer också att behöva skapa lite grönska i området, till exempel kort grönska längs vägar eller gångvägar så att det inte ser ut som om din trädgård är täckt av gräs eller växter. En väldesignad trädgårdsdesign kräver att du tar hänsyn till de olika elementen i ditt landskap och använder denna kunskap för att designa något som komplimangerar din trädgård och också hjälper till att få din trädgård att se estetiskt tilltalande ut.

Många undrar ofta hur de kan omforma sina trädgårdar när det finns många befintliga planteringar runt. Omdesign är i allmänhet lättare att göra med äldre växter eftersom de tenderar att se sötare och mer naturliga ut. Det finns många växter på marknaden gjorda speciellt för att klara torka, värme och extremt kalla väderförhållanden; Därför är det inte svårt att hitta växter som kommer att designa ditt hem eller din trädgård. Du kan till och med hitta omdesignade växter som finns i behållare så länge du känner till vilken typ av växter du föredrar. Det finns många vackra alternativ när du designar om din trädgård, var noga med att lägga lite extra tid på att undersöka för att säkerställa att du har ett vackert utformat utrymme.