Hoppa till innehåll

Hur man använder rengöringsmedel för trädäck

Med de stigande kostnaderna för virke kanske tanken på att byta ut ditt trädäck inte verkar särskilt tilltalande. Men att rengöra det kommer att ge det lite TLC. Så här får du det att se nytt ut igen. Börja med att sopa ytan på ditt däck för att ta bort löst skräp. Sedan kan du använda en fläkt för att ta bort eventuellt nedslipat skräp. Lövblåsare från märken som Black & Decker är utmärkta för denna uppgift.

Om du har en motordriven tvätt, se till att munstycket är placerat på ett jämnt avstånd från ytan. Detta kommer att upprätthålla ett jämnt vattentryck och säkerställa att däcket rengörs noggrant. Se också till att tvätta sidan av däcket borta från huset. Detta kommer att hjälpa till att hålla husväggarna rena och förhindra att smuts kommer in i trädgården. Se dessutom till att skölja av eventuella presenningar du använder när du tvättar ditt trädäck så att de inte tar upp smuts.

Om du har husdjur, se till att du rengör deras tassavtryck regelbundet. Allergier och mjäll från husdjur kan samlas på däcket och få det att se tråkigt ut. Du bör också tänka på att husdjur fäller håret året runt. Tung trafik kan lämna skavmärken och skrapmärken på träet. En Swiffer sopmaskin kan hjälpa till att ta bort detta skräp och hålla ditt trädäck snyggt. Kom ihåg att om du inte har en elektrisk skurmaskin kan du hyra en sådan.

När du har slutfört rengöringsprocessen, skölj den noggrant och använd en bra tralltvätt. Använd inte tunga föremål som grillar eller möbler på vått trä. De kommer bara att orsaka skada. Du bör också undvika att använda utomhusmattor på blött trä. Sedan kan du använda en Swiffer sopmaskin med torr tyg för att torka bort smutsen.

Förutom en vattenbaserad lösning är trinatriumfosfat ett kraftfullt pulverbaserat rengöringsmedel. Det dödar mögel och svamp men är inte särskilt miljövänligt. Följ instruktionerna på förpackningens baksida noggrant för att undvika skador på miljön. När du är klar med att rengöra ditt däck bör du se till att det inte tar skada av vädret. Du kan sedan applicera rengöringslösningen på den för att förhindra ytterligare skada.

Efter rengöring av däck bör du applicera en skyddsbehandling som skyddar träet. Detta kommer att förhindra att fläckar och annat smuts förstör ditt däck. Det bästa sättet att skydda ditt däck är att hålla det rent. Det är en bra idé att använda en rengöringslösning med några månaders mellanrum så att den inte blir svart eller gul. Om du är osäker på vilken typ av behandling du ska använda, konsultera tillverkarens riktlinjer.