Hoppa till innehåll

Hur man designar en blomsterträdgård

För nybörjare eller erfarna blomsterhandlare kan blomsterodling vara en avkopplande och tillfredsställande hobby. Det är viktigt att veta vilken typ av blommor du vill odla. Du kan antingen börja med en blommasort eller blanda och matcha flera typer. Den mest populära blomsterodlingsarten är Lilyplant eller Orchid. Det finns hundratals andra sorter att välja mellan, beroende på storleken på din trädgård och dina personliga preferenser.

Att veta vilken typ av trädgård du vill ha innan du börjar växtsäsongen säkerställer att du planterar rätt växter för ditt klimat och trädgårdsutrymme. Du kommer att vilja överväga vilken del av trädgården som får fullt solljus under hela växtsäsongen. Blommande växter som blommar på sensommaren och början av hösten är vanligtvis de bästa valen för ett södra område. Dessa växter tenderar att vara mindre blommor med kortare blommande stjälkar. Blommorna har inte mycket öppen baldakin, så de är inte lika benägna att torka ut och brinna under de hetaste delarna av växtsäsongen. Landskapsarkitektur bör göras i full sol under våren och hösten för dessa typer av blommor.

När du planerar din blomträdgårdsdesign, tänk på vilken typ av växt som kommer att fungera bra tillsammans. De flesta blomsterträdgårdar kretsar kring en typ av ettårig. Om du vill plantera flera ettåriga i hela din trädgård, se till att du placerar dem på samma plats i din trädgård. Ettåriga är mycket enkla att underhålla och kommer att fortsätta växa år efter år. Ettåriga som perenner och biennaler kan överleva på egen hand i flera år om de vårdas ordentligt.

Skuggväxter

Att välskuggat område i din blomsterträdgård kan locka många olika typer av växtarter. Vissa buskar och träd skuggar naturligtvis de flesta områden där de växer. Andra kan behöva skuggas eller ha ett speciellt arrangemang som är utformat för att skugga vissa områden. De flesta blommor kommer att trivas i skuggade områden.

Mullning av en trädgård med växtliv ger skydd mot väder och vind, håller rötterna varma under vintermånaderna och håller plantens löv och stjälkar svala under varma månader. Det hjälper också till att bevara fukt i jorden. Du bör använda organisk mulch med långsamt nedbrytbara material som tallnålar, träspån eller halm. Ekologiska mulcher är lättare för insekter att äta så att du kan njuta av en hälsosam trädgård under hela året.

Ursprunglig plantering

Ursprungna växter ger en touch av naturen i din blomträdgårdsdesign. Ursprungna växter ger en känsla av lugn i en blomsträdgård. Många indianarter är hårda och växer bra i små områden. De kan användas i gränser, mellan buskar och träd, i sängar eller mitt på en äng. Andra växter som är bra för dina inhemska planteringar är New Zealand Maples, Black Maples och Pansy, Queen Anne’s Lace och Shasta White Pines.