Hoppa till innehåll

Slipning av betonggolv

betonggolv

Att slipa ett betonggolv är det bästa sättet att återställa ditt gamla golv. Det finns många typer av sand tillgängliga. De flesta av dessa material är ganska billiga. Det bästa sättet att köpa dem är genom att köpa en stor påse med tvättad betongsand. Stora påsar med sand innehåller mer sand och ger ditt golv en bättre finish. Men du bör också överväga storleken på ditt golv innan du köper materialen.

Innan du kan börja slipa ditt betonggolv måste du förbereda området. Du kan göra detta genom att dammsuga eller sopa golvet noggrant för att ta bort skräp. Därefter bör du blanda ihop en lösning som innehåller trinatriumfosfat, klorblekmedel och varmt vatten. Denna lösning bör appliceras med en mopp, och golvet bör torka helt innan du fortsätter. Efter rengöring bör du låta golvet torka. Sedan kan du börja slipa.

Att slipa betonggolv innebär en grundlig process och målet är att få en perfekt slät yta. Betongen kommer inte att ha några repor eller hack. Det kan vara svårt att uppnå detta med den manuella slipmetoden, men en slipmaskin kommer att göra uppgiften mycket enklare och snabbare. Processen att slipa betong är ett mycket omfattande jobb, så du bör anlita någon som hjälper dig. Det bästa sättet att lära sig att slipa ett golv är att be om hjälp. Du kan be en vän eller en professionell att hjälpa dig.

Efter att du har slipat ditt betonggolv bör du applicera en tätningsmedel för att skydda det. Detta kommer att förhindra att smuts och skräp lägger sig i golvet. Dessutom kan du också använda en slipmassa för att skydda den nyligen exponerade ytan från fläckar. När du har slipat klart ditt betonggolv kan du lägga ny färg på bänkar och golv. Med hjälp av rätt slipmaterial kan du uppnå önskat utseende med minimal skada.

Innan du börjar slipa betonggolv måste du se till att skydda väggarna och dörrarna. Du bör bära skyddshandskar och ögonskydd när du hanterar kemikalierna. De bästa slipverktygen är turbokoppar och sandpapper som säkerställer en jämn yta. De finns i ett brett urval av korn och passar alla projekt. Du kan också använda en slipmaskin för att ta bort fläckar eller slipmedel.

För att slipa ett betonggolv måste du först rengöra golvet. Du bör sopa eller dammsuga golvet för att ta bort skräp. Sedan bör du göra en rengöringslösning. Denna blandning är en lösning gjord av trinatriumfosfat, klorblekmedel och varmt vatten. Denna bör appliceras med en mopp, och den bör lämnas över natten eller flera dagar för att den ska torka helt. När epoxihartset har torkat kan du fortsätta att slipa golvet.