Hoppa till innehåll

Städa med såpa

Det finns många uppgifter vid städningen som du använda såpa till. En ren såpa är framställd på ett naturligt sätt och har en minimal påverkan på miljö och klimat både i framställning och när du  använder den.

Allt fler tar hjälp med städning av ett bolag, antingen med jämna mellanrum eller då. Andra sköter det helt själv men behöver ta hjälp med flyttstädning. Allt fler ställer krav att städbolaget ska använda miljömärkta produkter när de begär in offerter på städuppdraget, och allt fler bolag nischar sig mot miljövänlig städning.

Såpan klarar de svåraste uppdragen

Rengör ugnen enbart med såpa

  1. Lägg ett tunt lager med riktig såpa över hela ugnen
  2. Värm upp ugnen till 100 grader
  3. Stäng av värmen
  4. Låt svalna
  5. Torka med en fuktig trasa

Såpa framställs av fett

Genom att blanda vegetabiliskt fett och lut gör man såpa, beroende på vilket typ av fett som används får såpan olika färg, men funktionen är den samma. Tack vare fettet i såpan bildar den en tunn hinna som skyddar ytan efter städningen.

Naturlig rengöring för hälsan

Många blir alltmer tveksamma till att ha starka och giftiga medel i sitt hem. De gott om belägg som redogör för att bakteriedödande och starka medel inte gynnar vår hälsa utan tvärtom behöver vi bakterier för att hålla oss frisk. Men vi vill ha det rent och snyggt omkring oss, med såpa kan vi uppnå just det. Ett rent hem med en miljö som håller oss friska.

Såpa i hela hemmet

Såpa går använda till allt ifrån golv till tak, med undantag för fönster och speglar. Några droppar i skurvattnet till golvet eller som diskmedel när du ska handdiska och rengöra bänken kommer göra jobbet minst lika bra som ett syntetiskt medel. Många uppskattar doften av såpa mer än de artificiella dofterna som tillsätts i andra skurmedel, de säger att den påminner om doften av gran.

Rengöring och återfettning av läder

Såpans egenskaper som naturlig rengörare och återfettare i ett gör att den är utmärkt för att rengöra läder med. Några droppar såpa i vattnet som du doppar trasan för att torka av soffan ger ett utmärkt resultat och skyddar även mot fläckar. Även läderskor blir rena och glansiga av en omgång med såpa, polera med en torr svamp efter rengöringen för att få en riktigt blank och motståndskraftig yta.